Lectura de Montse Anfruns i Isabel Robles

Amigues i amics, comencem l’any 2014 amb un acte que quedà pendent l’any passat. Si féu una ullada al bloc trobareu, doncs, una entrada molt pareguda del mes de maig, que fou la tapadora per a l’homenatge sorpresa a Jaume Pérez Montaner. El pròxim divendres 10 podrem escoltar, de debó, les veus d’Isabel i Montse, amb un afegit, i és que presentarem també ‘Els plecs íntims’ l’última publicació de Monte Anfruns, que edita Germania.

Com és costum us deixem cinc cèntims bibliogràfics de les autores:

Isabel Robles Gómez (Alhambra, Ciudad Real, 1948). Escriptora. Llicenciada en Filosofia i Lletres per la Universitat de València i B. A. in Spanish pel Lewis and Clark College de Portland, Oregon. Ha estat professora d’Anglés d’Ensenyament Secundari. Va estudiar i treballar als Estats Units de 1970 al 1977.
Ha traduït ‘Poemes’ d’Anne Sexton, ’44 Poemes’ d’E.E. Cummings, ‘Què heu fet per mi?’de Myrna Lamb i ‘Contes’ d’Edgar Allan Poe. Ha publicat treballs de crítica literària des d’una perspectiva de gènere i sobre literatura feta per dones, com ara Virginia Woolf, Kate Chopin, Isabel-Clara Simó, Carme Riera o Montserrat Roig.
Com a poeta és autora de ‘L’Espiral’ (1994), Premi La Forest d’Arana de 1993, i de ‘Llibre dels adéus’ (2009). Recentment ha obtingut el XXXII Premi Ibn Hazm de Poesia de la Ciutat de Xàtiva, amb ‘Les sabates i altres poemes’ (octubre 2013).

Montserrat Anfruns i Badia va nàixer a Guardiola del Berguedà, Barcelona. Viu al País Valencià desenvolupant la creativitat en diversos àmbits: la música, la interpretació i direcció teatral, la docència vocal, i la poesia.
Ha sigut antologada a: ‘Espai del Vers Jove’ (1985), ‘Vida Contemplativa’ (1990), ‘Les veus de la medusa’ (1991) i ‘Eròtiques i despentinades’ (2008).

Ha publicat els següents treballs poètics: ‘Amb aquesta perfecta claredat’, 1r Accèssit premi “Cavallers de Neu” de 1986, editat per Ediciones Malvarrosa 1986 i ‘Entre les dents fils d’aram i nicotina”, editat per La Forest d’Arana el 1988.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s