Teresa Pascual llig Teresa Pascual

DIMECRES 5 DE MARÇ, 20 H
(SETMANA DE LA DONA)

TERESA PASCUAL LLIG TERESA PASCUAL
ACOMPANYADA PER FRANCESC CALAFAT I BEGONYA POZO

Teresa Pascual és una de les veus més singulars de la poesia catalana actual i, a més, és amiga de la casa, com ho demostren les diverses participacions en actes de Ca Revolta al llarg dels anys. L’any passat, sense anar més lluny, va presentar el llibre de Carles Miret, Belleses arbitràries, guanyador del Premi Senyoriu d’Ausiàs March de Beniarjó i va participar a l’homenatge a Maria Beneyto que vam fer durant la Setmana de la Dona.

“El model literari que encadena l’entramat poètic de Teresa Pascual”, explica Francesc Calafat a ‘Camp de mines’ (1991) “és el de la sinceritat i sensibilitat, a través del qual dóna entitat poètica als elements més nimis de la vida quotidiana, al tedi i l’encant d’una menuda ciutat”. I, com diu Begonya Pozo en un article publicat al número 53 de ‘Caràcters’ “la major part de les imatges lligades a la vida quotidiana estan amerades de sal i de terra, propiciant la comunió íntima amb els espais de la memòria, que també són els de l’oblit.”

Sinceritat, sensibilitat, memòria i oblit i molts més elements que conformen una de les trajectòries poètiques més interessants que va començar a caminar el 1988 amb ‘Flexo’ i ‘Les hores’, dos primers llibres als quals s’han afegit després ‘Arena’ (1993), ‘Curriculum vitae’ (1996), ‘El temps en ordre’ (2002), ‘Rebel·lió de la sal’ (2008) i escrit a quatre mans amb Àngels Gregori ‘Herències (2012). A més, cal destacar la tasca de Teresa com a traductora de la poesia completa d’Ingeborg Bachman, una de les grans veus de la poesia europea del segle XX.

Per repassar i rellegir i reescoltar tot això i esperem que algunes coses noves, des de Poesia per la Revolta li hem demanat a Teresa que vinga a parlar-nos de la seua poesia acompanyada de dos bons lectors seus i amics Francesc Calafat i Begonya Pozo.
Una nit de poesia per la revolta imprescindible.

teresapascual

Més informació:
Pàgina de l’autora a l’AELC
Pàgina de l’autora a Saforíssims
Pàgina de l’autora a la Fundació Ramon Llull

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s